یکشنبه 21 اردیبهشت 1404
14/11 /1446
11 / 5 / 2025
  • صفحه اصلی
  • اخبارادارات
    • فرمانده انتظامی
    • انتخابات
    • قرض الحسنه مهر ایران
    • سپاه
    • عمومی
  • آرشیو
  • ارتباط با ما
  • درباره ما

  • زخم نخاله های ساختمانی بر پیکر زیبای دریاچه صبور مهارلو

    دریاچه مهارلو، دریاچه صورتی شیراز، یکی از دریاچه‌های شور و از بزرگ‌ترین منابع نمک ایران است که همچنان حیات دارد. این دریاچه از سه رودخانه فصلی خشک، چنارراهدار و نظرآباد تغذیه می‌شود. براساس مطالعات، سهم زیرحوزه‌های مختلف در مرطوب ماندن تالاب مهارلو به ترتیب زیر است: زیرحوزه تنگ سرخ با ۵۰.۵۱ درصد، زیرحوزه چنارراهدار با ۲۷.۶۳ درصد، و زیرحوزه نظرآباد با کمترین سهم، حدود ۲۱.۸۶ درصد از آب ورودی را تأمین می‌کنند.

    آب‌های زیرزمینی اطراف دریاچه مهارلو نقش حیاتی در تغذیه آن ایفا می‌کنند که متاسفانه در سالهای اخیر با برداشت چاهها جهت جریان آب زیرزمینی از دریاچه به دشت برعکس شده است و بسیاری از چشمه های تغذیه کننده این دریاچه خشک شده اند. این دریاچه، به‌واسطه نقش استراتژیک خود در شیراز، دارای اهمیت فراوانی است. مهارلو نه‌تنها یکی از منابع مهم نمک ایران محسوب می‌شود، بلکه زیستگاه پرندگان مهاجر، از جمله فلامینگوها، و یکی از عناصر کلیدی در حفظ تنوع زیستی و حفظ رطوبت و اعتدال شیراز و منطقه است.



    30/1/1404
  • رویداد محیط زیستی هنر سبز برگزار شد

     بازآفرینی و بازمصرفی، دو کلیدواژه‌ای هستند که در دنیای امروز اهمیت بسیاری یافته‌اند. با توجه به بحران زیست محیطی و افزایش چشمگیر تولید پسماندها، نیاز به راهکارهای پایدار و دوستدار محیط زیست بیش از پیش احساس می‌شود. بازآفرینی و بازمصرفی از جمله راهکارهایی هستند که نه تنها به کاهش تولید پسماند کمک می‌کنند، بلکه منابع موجود را بهینه‌تر و کارآمدتر می‌سازند.



    7/12/1403
  • ایجاد باغ وحش در سراسر کشور ممنوع شد

    هزاران سال است که مردم حیوانات وحشی را نگهداری و رام کرده‌اند. یکی از اولین باغ‌وحش‌ها حدود ۳۰۰۰ سال پیش در مصر باستان تأسیس شد. امپراتوران چین، هند و شمال آفریقا باغ‌وحش‌های بزرگی ایجاد کردند تا نشان دهند ثروت آنان چه میزان است. حاکمان و افراد ثروتمند در روم باستان و یونان باغ‌وحش‌های خصوصی داشتند .باغ‌وحش‌های اروپا در دوران اکتشاف مشهور شدند، زمانی که کاوشگران و دریانوردان با حیواناتی که اروپاییان قبلاً هرگز آن‌ها را ندیده بودند، از دنیای جدید بازگشتند. خرس‌ها، شیرها یا ببرها مانند حیوانات خانگی نگهداری می‌شدند. بعدها این مجموعه‌ها گسترش یافتند و حیوانات بیشتری در آن‌ها نگهداری شدند.قدیمی‌ترین باغ‌وحشی که امروز نیز همچنان پذیرای علاقه‌مندان است، باغ‌وحش شون‌برون در وین است که قدمت آن به سال ۱۷۵۲ برمی‌گردد. باغ‌وحش‌های بزرگ دیگری نیز در مادرید، پاریس و برلین قرار دارند.



    30/11/1403
  • زمین‌گیری داروخانه‌ها زیر چتر کاغذی بیمه‌ها

    داروخانه‌ها، آخرین حلقه زنجیره درمان، این روزها نه‌تنها سنگر سلامت مردم، بلکه خود قربانی بی‌توجهی سازمان‌های بیمه‌گر شده‌اند. چالش مزمن تأخیر در پرداخت مطالبات، دیگر از مرز گلایه گذشته و به بحرانی عمیق بدل شده است؛ بحرانی که داروخانه‌ها را در آستانه سقوط قرار داده و تقابل ناخواسته‌ای میان این نهادهای حیاتی و بیمه‌ها رقم زده است.

     



    25/11/1403
  • چالش‌های محیط زیستی جهان و منطقه غرب آسیا تا سال ۲۰۲۴ زیر ذره‌بین

    جهان امروز با چالش‌های زیست‌محیطی بی‌سابقه‌ای روبرو است که نیازمند توجه و اقدام فوری هستند. تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی، آلودگی هوا، کمبود آب، جنگل‌زدایی، آلودگی پلاستیک و از دست دادن تنوع زیستی تنها بخشی از این مشکلات هستند که تأثیرات گسترده‌ای بر سلامت انسان‌ها و محیط زیست دارند.



    1/11/1403
  • انسانیت در حال فراموش شدن هست

    فیلم "جنگ و صلح" به کارگردانی ایمان حسن زاده، داستانی عمیق و تأثیرگذار از تناقضات زندگی انسانی را روایت می‌کند. این فیلم با بهره‌گیری از زبان سینما، به تبیین موضوعاتی همچون عشق، جنگ، صلح و پیچیدگی‌های روابط انسانی می‌پردازد. فضای فیلم با تصاویر زیبا و سینماتوگرافی دقیق، تماشاگر را به دنیایی متفاوت می‌برد که در آن هر لحظه‌ی کوچک از زندگی، معنایی بزرگ دارد. "جنگ و صلح" نه تنها به بررسی مسائل اجتماعی و تاریخی می‌پردازد، بلکه به عمق روان‌شناسی شخصیت‌ها نیز نفوذ می‌کند و مخاطب را به تفکر وامی‌دارد.



    1/11/1403
  • عزم شهردارى براى كاهش آلودگى هاى زيست محيطى شيراز

    در دنیای امروز، مسئله محیط زیست و حفظ منابع طبیعی به یکی از مهم‌ترین اولویت‌های جهانی تبدیل شده است. تغییرات اقلیمی، آلودگی هوا و آب، و کاهش تنوع زیستی تنها بخشی از چالش‌هایی هستند که بشر با آن‌ها روبروست. در این میان، نقش و مسئولیت شهرداری‌ها به عنوان نهادهای محلی در مدیریت و حفاظت از محیط زیست بیش از پیش اهمیت یافته است.

    شهرداری‌ها با برخورداری از ارتباط مستقیم با جوامع محلی و دسترسی به منابع و امکانات مناسب، می‌توانند گام‌های مؤثری در جهت کاهش آلودگی، افزایش فضای سبز، بهبود کیفیت هوا و مدیریت پسماند بردارند. از اجرای طرح‌های پایدار و انرژی‌های تجدیدپذیر تا آموزش و آگاه‌سازی عمومی، شهرداری‌ها نقش کلیدی در شکل‌دهی به آینده‌ای سبزتر و پایدارتر دارند. در همین خصوص در گفت و گويى با محسن چیت سازی رییس اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری شیراز به بررسی چالش‌ها ،اقدامات ، دستاوردها و برنامه‌های شهرداری‌ها در زمینه مسائل زیست‌محیطی پرداختيم، وى گفت: در دهه‌های اخیر، آلودگی‌های محیط زیستی و تغییرات اقلیمی به یکی از مهم‌ترین چالش‌های جهانی تبدیل شده‌ است.

    کلانشهرها به دلیل جمعیت زیاد و توسعه شهری گسترده، تاثیر زیادی بر محیط زیست دارند و می‌توانند نقش کلیدی در مدیریت و کاهش این مشکلات ایفا کنند. چيت سازى افزود :همکاری و تعاملات بیشتر با ادارات کل محیط زیست استان‌ها و سازمان حفاظت محیط زیست برای بهبود وضعیت محیط زیست ضروری است. *



    2/10/1403
  • ناگزیریم به سمت دریا برویم

    با توجه به اهمیت روزافزون توسعه اقتصادی پایدار و نقش برجسته‌ی دریاها در این حوزه، امروزه رویکردهای اقتصاد دریا محور بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته‌اند. در این مسیر، بهره‌گیری از فرصت‌های بی‌نظیر منابع دریایی، نه تنها به بهبود معیشت و ایجاد اشتغال در مناطق ساحلی کمک می‌کند، بلکه موجب تقویت توانمندی‌های اقتصادی کشور نیز می‌شود یکی از رویکردهای کلیدی در این زمینه، استفاده از راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت است که به عنوان رویکردی نوین در مدیریت منابع دریایی، تضمین کننده بهره‌برداری پایدار و حفاظت از اکوسیستم‌های دریایی محسوب می‌شود. از سویی دیگر با بحران های آبی فلات مرکزی ایران و بحران‌های فرونشست و خشکسالی های پی در پی راه گریزی جز استقرار بخشی از جمعیت در کنار دریا نداریم. البته در این راه نیاز به برنامه ریزی دقیق و ظرفیت‌ سنجی و تدابیر مدیریتی بدون هرگونه شتاب زدگی داریم.



    26/9/1403
  • ركورد شكنى در خط دو مترو

    در آستانه هفته حمل و نقل على كلانترى مزرعه نو رييس سازمان حمل و نقل ريلى شهردارى شيراز در گفت و گو با خبرنگار ابتكار جنوب از عملكرد ، برنامه ها و چالش هاى مترو شيراز سخن گفت: به اعتقاد كلانترى ،شيراز تنها شهر كشور است  كه اين حجم ازخطوط مترو را همزمان پيش مى برد.

    رييس سازمان حمل و نقل ريلى شهردارى شيراز گفت: وقتى از مترو صحبت مى كنيم يعنى از شهر زير زمينى صحبت مى كنيم .به اذعان وى ،در پروژه اى با اين حجم و گستردگى نقص و نقاط ضعف امرى اجتناب ناپذير است. 

     



    20/9/1403
  • چالش هاى ٨ سال توليد يك مستند زيست محيطى

    تالاب‌ها به عنوان زیستگاه‌های ارزشمند، نقش حیاتی در حفظ تنوع زیستی و معیشت جوامع محلی دارند. خشک شدن تالاب‌ها تأثیرات اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای به همراه دارد که منجر به مهاجرت اجباری ساکنین و بروز مشکلات اجتماعی در شهرهای بزرگ می‌شود. جوامع محلی نقش مهمی در حفاظت یا تخریب تالاب‌ها دارند و با آموزش صحیح و ترویج اقتصاد پایدار می‌توان از تخریب بیشتر جلوگیری کرد. در خصوص خشک شدن تالاب‌های طشک، بختگان و کمجان به دلایل متعددی رخ داده است:



    3/9/1403
  • اگر هشدارهاى كوثر را مى شنيديم شاهد فاجعه مرودشت نبوديم

    چند وقتی است تصاویری از شکاف‌ها و چاله‌های بزرگی در اطراف نقش رستم و کعبه زرتشت  در رسانه‌های مختلف منعکس و منتشر شده است. پرسشی که مطرح می‌شود این است که آیا اذعان مسئولان به اینکه این شکاف‌ها ناشی از فرونشست نیست و در پی کاوش‌های باستان شناسی و همچنین مسیرهای انتقال آب به خارج از محوطه از طریق این شکاف‌ها ایجاد شده است و هیچ خطری این ویترین های باستانی کشور را تهدید نمی کند، زنگ خطر فرونشست در مرودشت را خاموش می‌کند؟ آیا مرودشت را از وخیم‌ترین و بحرانی ترین دشت ایران به لحاظ  فرونشست مبرا می‌کند؟

     



    6/8/1403
  • آهنگی که هرگز خاموش نخواهد شد

    سید آهنگ کوثر عضو هیئت علمی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی استان فارس و پدر دانش نوین آبخوانداری ایران، کسی که منتقد سدسازی‌های بسیاری بود و آبخوانداری را گزینه‌ای خردمندانه برای مقابله با خشکسالی‌ها در ایران می‌دانست از میان ما رفت و علاوه بر فرزندانش نیک آهنگ، شباهنگ ونیک رای، خیل عظیمی از دوستدارانش را داغدار کرد. پدر آبخوانداری ایران متولد شیراز و دارای مدرک تحصیلی دکترای روابط آب و خاک و گیاه با گرایش مهندسی آبیاری و آبشناسی جنگل از دانشگاه ارگن آمریکا بود.



    2/8/1403
  • ۱۰ سال ریاضت آبی

    مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران اخیراً پیشنهاداتی را برای چالش ها و تهدیدهای مهم آب کشور مطرح کرده است که اجرای آن می‌تواند راهکاری برای عبور بحران آبی کشور باشد. اتاق ایران تنها نهادیست که برای ابر چالش آب برنامه عملی داده است.

    نگاهی به وضعیت کلی منابع آب کشور، حاکی از کاهش رواناب سطحی، افزایش ۲۷ میلیارد متر مکعبی تبخیر، کاهش ۱۶ درصدی بارش، افزایش ۱۱۸۴ هزار هکتاری سطح زیر کشت و افزایش ۲ درجه ای دما می‌باشد.



    29/7/1403
  • ساخت و ساز در كوه هاى جنوب غرب شيراز ،اشتباه جبران ناپذير

    از لحاظ تاریخی شهرهای ایران و سکونتگاه‌ها  در نزدیکی رودهای پر آب و زمین‌های حاصلخیز کشاورزی شکل گرفته اند. به طور کلی سکونتگاه سالم سکونتگاهی است که آب آشامیدنی، فاضلاب، برق،  مخابرات، دفع زباله، شبکه معابر و حمل و نقل، مراکز خدمات اجتماعی و فرهنگی، مراکز خدمات اداری، مراکز امنیتی و نظامی، مراکز آموزشی، تجاری، اشتغال و فضای سبز را داشته باشد و در رفع نیازهای اساسی کارا باشد  و بنابراین نیازهای اساسی سکونت فقط تأمین زمین نیست. 



    15/7/1403
  • مستند تفنگداران جنوب روی پرده رفت

     ایران همیشه در معرض قدرت‌های استعماری بوده است و از زمان اکتشاف نفت این تجاوزگری و استعمار سایه گسترده‌تری بر سرزمین ایران انداخته است. هرچند مردم غیور و سلحشور ایران زمین هیچگاه دست از مبارزه با استعمار برنداشته‌اند، در این میان سلحشوری و رشادت ایلیاتی‌ها سرآمد است. ایل بزرگ قشقایی در طول تاریخ پرفراز و نشیب خود کارهای سترگی انجام داده است. آنها عاشق وطنند و با اسبهای پر توان و چالاک خود شجاعانه جنگیده اند و از هیچ فرصتی فروگذار نکرده اند و غیرتمندی و رشادتمندی خود را همیشه اثبات کرده اند. 



    31/6/1403
  • شاخصه‌های وزیر کشاورزی در دولت چهاردهم

    این روزها بحث انتخاب وزیران شایسته دولت چهاردهم بحث داغ و چالش بر انگیز ی شده است و جلسات و کارگروه‌ها، کمیته های پیشنهاد وزرا  و نشستهای تخصصی متعددی در این باره در حال برگزاری است. انتخاب یک وزیر شایسته برای این کرسی حساس وزارت کشور برکسی  پوشیده نیست. در همین راستا نشستی در فضای مجازی در این خصوص به کوشش شبکه تشکل‌های محیط زیستی و منابع طبیعی کشور برگزار شد.



    1/5/1403
  • جاى خالى "آب " در برنامه هاو مناظره های انتخاباتی

    مطالبات محیط زیستی دانشگاهیان، مسئولان، فعالین حوزه محیط زیست از نمایندگان مجلس دکتر سید اسماعیل حسینی نماینده دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع دانشگاهیان و فعالان حوزه محیط زیست، رئوسای اداره کل محیط زیست استان فارس و شیراز در دانشگاه شیراز به بررسی و تبادل نظر در خصوص چالش‌های محیط زیستی استان پرداخت. 



    1/4/1403
  • در حوزه محیط زیست مجال درنگ و صبوری نداریم

    ارتباط میان محیط زیست و سرمایه‌داری موضوعی پیچیده و چندوجهی است. از یک سو، سرمایه‌داری می‌تواند بر محیط زیست تأثیرات منفی داشته باشد، زیرا تمرکز بر رشد اقتصادی و سودآوری ممکن است منجر به استفاده بی‌رویه از منابع طبیعی و آسیب به اکوسیستم‌ها شود. از سوی دیگر، برخی از جنبه‌های سرمایه‌داری مانند سرمایه‌گذاری‌های پایدار و معیارهای ESG (محیط زیست، جامعه و حاکمیت) می‌توانند به حفظ محیط زیست کمک کنند و به ترویج توسعه پایدار منجر شوند. سرمایه‌گذاری‌های پایدار، به عنوان مثال، شامل سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها و پروژه‌هایی می‌شود که به محیط زیست احترام می‌گذارند و به دنبال راه‌حل‌هایی برای مشکلات زیست‌محیطی هستند.



    22/3/1403
  • سدها هميشه بد نيستند

    فیلم مستند در آیینه آب اخیرا توسط داریوش غریب‌زاده مستندساز بوشهری ساخته شده است که در آن به واکاوی ریشه های بحران آب و اثرات اجتماعی و اقتصادی آن بر مردم استان بوشهر و راه حل های آن می پردازد.  تهیه کننده این اثر عبدالرحمان برزگر و مجری طرح نیز انجمن سینمای جوانان استان بوشهر با همکاری شرکت آب منطقه ای بوشهر است. مدت زمان این مستند ۳۷ دقیقه است.



    12/3/1403
  • چمبره اژدهای فرونشست در ایران

    نشست عوامل مؤثر بر فرونشست زمین در ایران از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران، به همت پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار شد. سخنرانان این جلسه از سه دستگاه وزارت راه و شهرسازی، سازمان نقشه برداری و سازمان زمین شناسی و اکتشافات مدنی کشور بودند که بخشی از اقدامات در جهت برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح تدوین شده را، دنبال می‌کنند. فرونشست در سند راهبرد ملی مدیریت بحران کشور که توسط پژوهشکده سوانح طبیعی با همکاری نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و اساتید دانشگاهی تدوین شده،گنجانده شده است. برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح در شورای عالی مدیریت بحران کشور در ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰ به تصویب شورای عالی رسید و از آن تاریخ این برنامه ملی به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است. نکته جالب توجه اینست که در این برنامه ۱۴ گانه اولویت‌دار کشور، مخاطرات فرونشست زمین نیز در نظر گرفته شده است.

     



    12/3/1403


طراحی وساخت وب سایت خبری : شرکت زئوس